Apple heeft op maandagavond Nederlandse tijd een update uitgebracht voor het watchOS voor Apple Watch en brengt het versienummer naar 2.2.2. De update staat in het teken van bugfixes en prestatieverbeteringen en introduceert geen nieuwe functies.

Download watchOS 2.2.2 voor Apple Watch

Apple heeft een nieuwe versie van het watchOS vrijgegeven, het besturingssysteem voor de populaire Apple Watch. Het gaat hier om versie 2.2.2, die helaas geen nieuwe features introduceert aan zijn dragers. De software staat in het teken van bugfixes en prestatieverbeteringen. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk, want dat betekent dat het slimme horloge soepeler zal draaien. Toch door je er goed aan het slimme horloge te updaten via de iPhone-app. Als je niet weet hoe dat moet, lees dan de onderstaande instructies over het update.

Voordat je kunt beginnen met updaten, die je ervoor te zorgen dat de iPhone - waar de Watch aan is gekoppeld - met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. WatchOS 3.0 staat echter al in de startblokken. De verwachting is dat we de software-update, die wel degelijk nieuwe functies toevoegt, aan het einde van dit jaar kunnen downloaden. Een datum is helaas nog niet bekendgemaakt.