ley en Intel hebben de smartbril Radar Pace op de markt gebracht. Deze modieuze sportzonnebril is voorzien van in-ear oortelefoondopjes en technologie waarmee sporters door hun work-out worden gecoacht met behulp van spraakherkenning.

439 euro

De bril is dus feitelijk een soort fitnesstracker op de neus. De Radar Pace is tijdens de CES-beurs begin dit jaar al als prototype geïntroduceerd. Nu is hij dan op de markt gekomen. De bril is per direct beschikbaar via www.oakley.com voor 439 euro.

Virtuele coach

De 'virtuele coach'  in de bril analyseert voortdurend de gegevens in real time. Sporters die rennen of fietsen, kunnen via de oordopjes gesproken aanwijzingen krijgen.radar-pace-2

Stembesturing

De bril heeft geen knoppen en wordt door de stem van de sporter aangestuurd. Die kan na het commando 'OK Radar'  vragen hoe hard hij gaat, of hij op schema ligt, en aanwijzingen krijgen over de route en het tempo. Via een app, die zowel voor de iPhone als voor Android beschikbaar is, worden de sportprestaties vastgelegd.

Oneffenheden

De bril zelf biedt geen informatie; het is gewoon een bril. Maar wel eentje die door zijn kleursamenstelling de oneffenheden in de weg en het terrein beter laat zien, zodat de sporter niet zal struikelen.

Geen Nederlands

De bril is voor de spraakaanwijzingen voorzien van de Real Speech van Intel, maar die is nog niet in het Nederlands verkrijgbaar. Wel in talen als Frans en Engels. Hieronder is een filmpje te zien over de werking van de Radar Pace in de praktijk.