Ouders die hun kinderen het liefst 24 uur per dag in de gaten houden, kunnen ze een WatchPhone cadeau doen. Dit product van Oaxis biedt de mogelijkheid er een simkaart in te doen, zodat er altijd contact kan worden opgenomen met de kleine. Zo kan moeders controleren of haar kind in zeven sloten tegelijk loopt.

Telefoon en 3G

De Oaxis WatchPhone biedt niet alleen een gewone telefoonverbinding, waarmee het kind opgebeld kan worden. De nogal grote en dikke smartwatch biedt ook een 3G-verbinding met het mobiele internet. Daarmee kunnen voice memo’s worden verstuurd of ontvangen.

GPS

Voorts zit er een accurate gps-chip in het horloge, zo belooft Oaxis. Via een app in de telefoon van de ouders kan precies worden nagegaan waar het kind zich bevindt. De gps-chip biedt ook de mogelijkheid om een veilig gebied aan te wijzen. Komt het kind daar buiten, dan gaat er een signaal af op de smartphone van moeder of vader. Deze ‘geo-fence’ kan op een kaart worden aangegeven, en in het horloge worden ingesteld.

Calorieteller

Een stappen- en calorieteller zit er ook in, en in de klas hoeft het horloge niet af. Dan gaat de wearable automatisch in de stille stand, behalve voor sos-meldingen.

Kinderen die zo’n apparaat dragen en elkaar tegenkomen, kunnen door in de buurt van elkaars horloge met de apapraten te schudden, contact maken.

Animaties

Behalve wat leuke animaties op het vierkante 320x320-pixel scherm van 1,54 inch groot, is er voor de kinderen zelf weinig op deze smartwatch te beleven. Er staan geen spelletjes op.

Het horloge kost via Oaxis zelf 129 dollar.