Oculus heeft bekendgemaakt dat het een deal met populaire virtual reality-filmmakers heeft gesloten voor de vr-bril Oculus Rift. Het gaat hier om het productiebedrijf Felix and Paul, die een ongespecificeerd nummer aan producties gaat maken.

Oculus Rift zet ook in op films, niet alleen op games

De afgelopen maanden kwam Oculus Rift geregeld in het nieuws met betrekking tot de planning voor videogames, maar dat betekent niet dat we straks die virtual reality-bril alleen daarvoor kunnen gebruiken. Oculus, het onderdeel binnen Facebook verantwoordelijk voor de bril, heeft namelijk laten weten een deal te hebben gesloten met het filmproductiebedrijf Felix and Paul, dat al jaren virtual reality-films maakt. Hoeveel films er worden geproduceerd voor Oculus Rift, is helaas niet bekendgemaakt door beide bedrijven.

Wat we van die films mogen verwachten, is helaas ook nog niet naar buiten gebracht. Wel liet medeoprichter van Felix and Paul, Felix Lajeunesse, het volgende weten over de plannen.

Each project born out of our partnership with Oculus will be an occasion to explore VR’s unprecedented potential to immerse viewers in human-driven experiences in the fields of fiction and non-fiction storytelling as well as music and the performing arts.

De films worden niet alleen voor Oculus Rift uitgebracht, ook het meer bescheiden virtual reality-platform Gear VR, van Samsung, mag rekenen op de films (de Gear VR is gebaseerd op de techniek van Oculus en werkt met een Samsung-smartphone). De eerste films zouden begin 2016 beschikbaar moeten zijn, dus zo rond de lancering van Oculus Rift. Die staat gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar.

Ondertussen werkt Oculus ook nog aan eigen filmproducties, die het produceert met de eigen filmstudio genaamd Story Studio. De eerste productie die al is uitgebracht heet Lost en de tweede film, Henry, komt op 28 juli uit.