Op 12 oktober kondigde Oculus tijdens een presentatie de Oculus Go aan. Deze geheel zelfstandige virtualrealitybril heeft geen smartphone of pc nodig om te kunnen functioneren. We wisten dat de Oculus Go dit jaar zou gaan uitkomen, maar een exacte datum was nog onbekend. We hebben inmiddels iets meer duidelijkheid en het lijkt erop dat de Oculus Go al spoedig op de markt zal verschijnen. Het apparaat is inmiddels bij keuringsinstantie FCC langs geweest en het blijkt dat we straks twee verschillende versies zullen krijgen.

Zo is er het MH-A32-model met 32 GB opslaggheugen en een MH-A64-model met 64 GB opslaggeheugen aan boord. De rest van de specificaties zou gelijk zijn. Op de officiële website van Oculus is de zelfstandige virtualrealitybril te vinden met een prijs vanaf 199 dollar. Dit zou gaan om het model met 32 GB. Voor welk bedrag de versie met meer geheugen op de markt zal verschijnen is nog niet bekend. Wel staat er aangegeven dat de Oculus Go begin 2018 moet verschijnen. De keuring bij de FCC lijkt dit te bevestigen.

Zelfstandige virtualrealitybril

De Oculus Go moet een lichte en draagbare virtualrealitybril worden die comfortabel te dragen is. De standalone-bril laat de audio horen via de headset, zodat er geen koptelefoon gedragen hoeft te worden. Indien gewenst is dit wel mogelijk via de aanwezige 3,5mm-aansluiting. De lcd-displays van de virtualrealitybril tonen een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels