Heb je vragen over de aankomende Oculus Go? John Carmack van Oculus is de laatste tijd op dreef om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden via Twitter. Een gebruiker vroeg John Carmack over de prestaties van de Oculus Go vergeleken met de Samsung Galaxy S7 in een Samsung Gear VR-headset. Volgens John Carmack zal de Oculus Go vele malen beter presteren.

De Samsung Galaxy S7 beschikt over een Snapdragon 820-processor, terwijl de Oculus Go straks een Snapdragon 821-processor heeft. Beide lijken op het eerste gezicht gelijkwaardig te zijn, maar waar de Snapdragon 820 in de Galaxy S7 natuurlijk voor de hele telefoon gebruikt wordt, daar wordt de Snapdragon 821 bij de Oculus Go alleen maar voor apps en video's gebruikt, wat een aanzienlijk verschil in prestaties kan geven. De processor in de Oculus Go heeft daarnaast 'dynamic clock scaling', wat ook zorgt voor betere prestaties en meer beeldjes per seconde.
 

Twee verschillende versies, maar release is nog onduidelijk

Eerder al liet Oculus weten dat de zelfstandige VR-headset wordt gemaakt door het Chinese bedrijf Xiaomi. De lcd-displays van de virtualrealitybril tonen een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en waarschijnlijk is de vr-headset straks verkrijgbaar in twee verschillende versies met 32 GB of 64 GB opslaggeheugen. De Oculus Go staat nog altijd gepland voor het begin van 2018. Dat zou betekeken dat de vr-headset deze maand al op de markt zou komen. Het is echter nog steeds stil over een mogelijke uitgave, dus het zal ons niets verbazen als de vr-headset wordt uitgesteld. De Oculus Go moet straks 199 dollar gaan kosten voor het goedkoopste model.