Virtualrealitybrilmaker Oculus heeft laten weten dat de Oculus Go, de zelfstandige VR-headset, wordt gemaakt door het Chinese bedrijf Xiaomi. Daarnaast zelf de virtualrealitybril worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 821-processor, die in enkele high-end smartphones zit van vorig jaar.

Oculus Go wordt gemaakt door Xiaomi

Facebooks onderdirecteur verantwoordelijk voor virtual reality, Hugo Barra, heeft tijdens de presentatie van Qualcomm op de CES-beurs in Las Vegas laten weten dat de zelfstandige virtualrealitybril Oculus Go wordt ontwikkeld door de Chinese fabrikant Xiaomi. Of het toeval is of niet, Barra was, voordat hij bij Facebook en Oculus terechtkwam, werkzaam voor Xiaomi. Dus misschien was de deal al wat langer voorbestemd. Naast de Go zal Xiaomi ook nog een Chinese versie maken van de bril, de Mi VR Standalone.

Die laatstgenoemde bril zal alleen in China te koop zijn en een andere logo krijgen, maar verder precies dezelfde specificaties krijgen. Daarnaast heeft Barra laten weten dat de Oculus Go wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 821-processor, een cpu die we eerder al aantroffen in high-end smartphones van 2016, zoals de LG G6 en de originele Google Pixel en Google Pixel XL. Verder hebben de bedrijven geen informatie naar buiten gebracht over de zelfstandige VR-bril. De releasedatum staat op 'ergens in 2018' en over een prijs is nog niets bekend.