John Carmack, de CTO bij Oculus VR, heeft via Twitter bevestigd dat de zelfstandige virtualrealitybril Oculus Go externe usb-schijven gaat ondersteunen. Deze ondersteuning zal er niet meteen zijn wanneer de vr-bril wordt gelanceerd, maar zal op een later moment worden toegevoegd middels een update.

Oculus Go ondersteunt usb-schijven later

John Carmack, ooit geliefd game-ontwikkelaar en nu de chief technology officer bij Oculus VR, heeft in een reactie op Twitter laten weten dat Oculus Go, de zelfstandige virtualrealitybril van het bedrijf, ondersteuning gaat aanbieden voor externe harde schijven. In dit geval betekent het dat gebruikers dan een schijf kunnen koppelen via micro-usb en mediabestanden kunnen afspelen. Dit moet ervoor zorgen dat je geen problemen hebt met de framerate, omdat er nergens een draadloze verbinding is en de harde schijf direct op de bril wordt aangesloten.

Dat Oculus hiervoor gekozen heeft, is goed nieuws. De nieuwe Oculus Go, die later dit jaar wordt gelanceerd, moet namelijk een alles-in-één media-apparaat worden, waar je media op kunt bekijken en games op kunt spelen zonder smartphone of pc. Wanneer de virtualrealitybril wordt uitgebracht, is op moment van schrijven nog niet bekendgemaakt. Wel weten we al wat de prijs van de hardware gaat worden: 199 dollar. Dat is omgerekend 159 euro, zonder belastingen. Voor dat relatief lage bedrag heb je geen Gear VR of vergelijkbaars meer nodig.