Oculus heeft dit weekend een update vrijgegeven voor Oculus Home, die naar versie 1.6 is gebracht en enkele nieuwe features introduceert voor het platform. Zo kun je nu zien wat er binnenkort verschijnt en zijn er ook user ratings toegevoegd.

Download de update voor Oculus Home

Oculus heeft een update uitgebracht voor Oculus Home, die nu op versie 1.6 zit. Deze update introduceert een aantal nieuwe features. Zo is het mogelijk te zien wat er binnenkort wordt uitgebracht voor het virtual reality-platform. Daarnaast kunnen gebruikers notiticaties instellen voor de games en apps waar ze geïnteresseerd in zijn, zodat ze die kunnen downloaden wanneer ze beschikbaar zijn. Ook kunnen eigenaars een bandbreedte instellen voor het downloaden van software, zodat de Rift niet te veel data verbruikt via je pc.

De mogelijkheid dat Oculus Rift automatisch zijn updates te laten binnenhalen is ongetwijfeld de grootste nieuwe feature voor het apparaat. Voorheen diende je handmatig te checken voor updates, waarna je ze kon downloaden. Dat hoef je nu niet meer te doen, mocht je dat willen automatiseren. Zo kun je nu direct gaan gamen. Ook voegt deze update voor Oculus Home user ratings toe, zodat je kunt checken wat de community van een game of app vindt, voordat je hem binnenhaalt. Deze feature is alleen beschikbaar in de headset.