Oculus heeft een startup gekocht, genaamd The Eye Tribe, die is gespecialiseerd in het maken van software dat de ogen volgt. Beide bedrijven hebben helaas geen details omtrent de deal naar buiten gebracht.

Oculus koopt The Eye Tribe

Oculus, het bedrijf achter de bekende virtualreality-bril Oculus Rift, heeft bekendgemaakt het bedrijf The Eye Tribe te hebben overgenomen. Die startup is gespecialiseerd in het maken van software dat de ogen kan volgen. Bij het bedrijf werken zestien mensen aan die software. Beide ondernemingen hebben echter geen details over de deal naar buiten gebracht, waardoor nog een aantal dingen onzeker zijn. Zo weten we niet wat er voor The Eye Tribe betaald is en hoeveel personeelsleden de overstap gaan maken. Daarover horen we later wellicht meer.

Ook is niet bekend wat Oculus voornemens is met de technologie, al kunnen we ons wel een aantal dingen voorstellen. Zo kan de software gebruikt worden voor het aansturen van menu's, bijvoorbeeld. Gebruikers hoeven daardoor geen controller te gebruiken of hun hoofd te bewegen, wanneer ze met hun ogen kunnen aangeven waar ze precies naartoe willen door er simpelweg naar te kijken. Ook kan er bekeken worden waar mensen vaak naar kijken in virtualreality, wat weer handig kan zijn voor het plaatsen van advertenties in virtuele werelden.