Oculus heeft een nieuwe app uitgebracht die gebruikers in staat stelt om samen met anderen in een virtual reality-omgeving video's te bekijken.

Samen digitaal naar de cinema met Oculus

Oculus heeft een nieuwe app uitgebracht, de Social Alpha-app, die je instaat stelt om samen met anderen in een virtuele omgeving naar video's te kijken. Je kan filmpjes van Twitch of Vimeo streamen naar een virtueel scherm, waar je dan samen met vrienden naar kan kijken.

De video's worden geprojecteerd in een virtuele cinemazaal, waar jij en je vrienden ook virtueel aanwezig zijn. In die zaal wordt iedereen vertegenwoordigd door een avatar die ook je hoofdbewegingen volgt. Uiteraard kan je ook praten met anderen in de zaal.

Als avatar kan je uit verschillende personages kiezen, zoals een robot of kat. De avatar doet de hoofdbewegingen na van de persoon die hij of zij vertegenwoordigt aan de hand van de sensoren in de Oculus. Wanneer iemand praat krijgt die persoon een cirkel voor zijn of haar mond om aan te tonen wie praat.

De Social Alpha-app is beschikbaar in de Oculus Store. Het stukje software werkt ook samen met de Samsung Gear VR. De Oculus Rift is voorlopig nog niet beschikbaar maar eind dit jaar zouden de pre-orders van start gaan. Meer informatie over het apparaat vind je in ons overzicht.