Oculus heeft een nieuw platform gelanceerd voor live-uitzendingen op het gebied van sport, concerten en comedy shows. Het platform heeft de naam Oculus Venues en is speciaal voor de virtualrealityheadsets Oculus Go en Samsung Gear VR.
Het nieuwe platform Oculus Venues werkt net zoals je van een streaming tv-dienst mag verwachten, met het grote verschil dat het hier gaat om live-ervaringen in virtual reality. De eerste live-uitzendingen die binnenkort op de dienst te zien zijn is een concert van Vance Joy in het Colorado Red Rocks Amphitheater en een Gotham Comedy Live Show. Oculus heeft echter een line-up voor de zomer bekendgemaakt, dus er wordt hard gewerkt om de komende tijd nieuwe live-ervaringen in virtual reality te brengen.

Avatars zichtbaar van andere mensen die met je meekijken

Het leuke aan Venues is dat het niet alleen live-uitzendingen in virtual reality brengt, maar dat het gebruikers ook een gevoel wil geven van verbondenheid. Hierdoor zie je naast je ook avatars van mensen die tegelijk met je naar de uitzending kijken. Hierdoor wil Oculus het echte live-gevoel overbrengen in virtual reality.

Het doel van Oculus met Venues is om niet alleen gamers aan te spreken voor ervaringen in virtual reality, maar de doelgroep te verbreden. Door Venues hoopt het bedrijf ook liefhebbers van concerten, sportwedstrijden en andere shows warm te maken voor virtual reality. De Oculus Go is te koop vanaf 219 euro. Meer informatie over Oculus Venues vind je op de website van Oculus.