Gebruikers van de Oculus Rift zullen blij zijn met de aankomende nieuwe update van het systeem. Momenteel is het ingewikkeld om een app te lanceren die niet van het bedrijf zelf is. Om bijvoorbeeld een Oculus-ready game vanuit Steam te lanceren, moet je de headset af zetten, op je computer de app selecteren en weer de headset opzetten. Dat is straks niet meer nodig.

Update voor de Oculus Launcher

Voortaan laat de Oculus Launcher standaard alle games en apps zien die werken op de Rift. Daar vallen dus ook spellen in je Steam-bibliotheek onder, waardoor je dus niet meer zoveel gedoe hebt met je computer en het op- en afzetten van de headset. Het is vanuit het bedrijf ook een erkenning dat zijn platform nog niet zo compleet is dat het volledig op zichzelf kan staan, zonder gebruikmaking van bijvoorbeeld Steam.

Afgezien van deze update, is er nu ook een Parties for Rift functie. In Oculus Home of het Universal Menu, kan je vrienden selecteren en hen uitnodigen met je te praten. Zo kunnen maximaal vier mensen tegelijkertijd samen chatten terwijl ze zelfstandig gebruik maken van de virtual reality headset.

Met deze nieuwe update hoopt het bedrijf het gat met de concurrentie te kunnen dichten. Er zijn drie bedrijven op dit moment die echt groot zijn op de virtual reality markt: Oculus, HTC met de Vive en Sony met de PlayStation VR. De concurrentie tussen de drie bedrijven is groot. Problematisch voor de VR-bril van Oculus was het feit dat het nog een gedoe kon zijn om sommige apps te lanceren. Met deze update komt daar verandering in en wordt het gat met de concurrentie in elk geval wat kleiner.