Oculus zal in de toekomst meer goedkopere alternatieve headset gaan ontwikkelingen, zoals de Gear VR, omdat daar ook een doelgroep voor bestaat, is het bedrijf van overtuigd. De Samsung Gear VR is sinds november verkrijgbaar en volgens de vr-brilmaker een groot succes.

Meer goedkopere brillen van Oculus in de toekomst

Oculus heeft aangekondigd dat het bedrijf in de toekomst meer goedkopere virtual reality-brillenalternatieven wil uitbrengen op de markt, omdat het ervan overtuigd is dat er verschillende doelgroepen voor vr zijn. Zo zullen er mogelijke meerdere versies van de Gear VR gaan verschijnen, die sinds november verkrijgbaar is. Volgens Oculus is deze bril nu al een succes te noemen - de Gear VR is niet zo duur als een Rift, maar ook niet zo krachtig. Maar toch kopen consumenten het apparaat, omdat er wel degelijk interesse is voor vr.

En door te investeren in de lagere segment van de markt, kan het hogere segment zich ook beter ontwikkelen, denkt Max Cohen, onderdirecteur van Oculus. Dat betekent echter niet dat de huidige Gear VR nu snel zal verdwijnen. Het apparaat is nog maar net gelanceerd, dus wordt nog volop ondersteund. Cohen is er ook van overtuigd dat de Rift en de Gear VR elkaar nodig hebben: de laatstgenoemde kan een mooie instapdrempel zijn voor de wereld van virtual reality, terwijl de Rift (op dit moment) het beste aanbiedt van de technologie.