Vanaf dit weekend kun je de Oculus Rift in enkele Amerikaanse winkels verwachten, wat slecht nieuws is voor de mensen die hun bril nog niet hebben. De vr-bril zal enkele demo's krijgen in Best Buy, waar consumenten de bril ook kunnen aanschaffen.

Oculus Rift in de winkel kopen

Vanaf dit weekend is het in Amerika mogelijk de Oculus Rift in de winkels te kopen. De bril krijgt enkele demo's in Best Buy, waar klanten het apparaat ook kunnen kopen - ook al gaat het om gelimiteerde aantallen. Daarnaast is de bril straks aan te schaffen bij Amazon en vanuit de Microsoft Store. Hoewel dat slecht nieuws is voor de mensen die de bril vanuit de pre-order nog niet hebben ontvangen (mogelijk duurt het wachten langer), is er ook een gouden randje - tenminste, als je in de Verenigde Staten woont en heel snel bent.

Want wanneer je een bril weet te bemachtigen in de winkel, dan mag je - kosteloos - je pre-order annuleren bij Oculus, zonder dat je daarvoor je pre-order-bonussen hoeft in te leveren. Ook verlies je niet je plekje in de rij voor de Touch-controllers, die later dit jaar verschijnen. Een vertegenwoordig van Oculus Rift heeft wel aangegeven dat het gros van de brillen momenteel naar de pre-orders gaat en dat de beschikbaarheid in de winkels al op een later moment gerealiseerd wordt dan aanvankelijk in de planning stond van het jonge bedrijf.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.