Oculus heeft bekendgemaakt dat de virtual reality-bril Oculus Rift vanaf 20 september in Europa verkrijgbaar is voor een prijs van 699 euro. Hoewel de bril dan in Duitsland en Frankrijk beschikbaar is, is de bril nog steeds niet officieel in Nederland verkrijgbaar.

Oculus Rift komt naar Europa

De internationale uitrol van de Oculus Rift, een virtual reality-bril voor je high-end pc, gaat binnenkort beginnen. Oculus, het bedrijf achter de bril, heeft bekendgemaakt dat de Rift vanaf 20 september beschikbaar is in Europa. Helaas is het echter wel zo dat de bril dan nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar is. Wel komt de vr-bril naar landen als Duitsland en Frankrijk, waar je hem wellicht uit kunt importen. Daardoor wordt de bril is goedkoper voor early adopters, die eerst vanuit de Verenigde Staten moesten importeren.

In Europa kost de virtual reality-bril 699 euro. Je kunt de Oculus Rift bijvoorbeeld kopen bij winkels als Amazon, Media Markt en Saturn. Sommige winkels zullen in-store demo's gaan krijgen, maar welke precies is nog niet bekendgemaakt. Ook weten we nog niet of de Rift ook in Nederland speelbaar zal zijn in de winkel, maar de kans is wel aanwezig. Twijfel je of je pc de virtual reality-bril wel aankan, check dan deze tool om te zien of je pc geschikt is of niet. Zo niet, en je wil de bril, dan zul je moeten investeren in een (veel) betere pc.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.