Sinds de nieuwe update van Oculus was het korte tijd niet meer mogelijk om de exclusieve software van Oculus Rift te gebruiken op een HTC Vive. Lange tijd was het voor gebruikers van de HTC Vive mogelijk om via Revive gebruik te maken van de exclusieve games van Oculus, maar aan de ondersteuning van die onofficiële software kwam dit weekend een eind.

Het is Motherboard dat erachter kwam dat het niet langer mogelijk is om de HTC Vive te gebruiken voor exclusieve Oculus-software. Een onverwachte actie van Oculus, gezien het bedrijf eerder via Palmer Luckey liet weten dat het de bedoeling was dat de software beschikbaar zou blijven voor niet gebruikers van de Oculus Rift.

Wat doet de update van Oculus?

De nieuwe update van Oculus zorgt ervoor dat er voortaan eerst gecontroleerd wordt of de gebruiker wel in het bezit is van een Oculus Rift. Dat wordt gedaan door gebruik te maken van DRM. Mocht het systeem constateren dat je geen gebruik maakt van een Oculus Rift-bril, dan kan de exclusieve software voor die bril niet gestart worden. Inmiddels heeft LibreVR, de maker van Revive, ook alweer een update naar buiten gebracht die de 'check' kan omzeilen. "Ik wilde niet voor dit pad kiezen, maar het voelt alsof er geen andere weg is", valt te lezen bij de update. Afwachten wanneer Oculus weer terug zal slaan.