Gisteren meldden we nog dat gebruikers van de Oculus Rift door een verlopen certificaat hun apparaat niet konden gebruiken. Nu is er een patch uitgebracht voor die problemen. De software moet handmatig gedownload en geïnstalleerd worden.

Update Oculus Rift

De update is te downloaden via deze link. Installatie moet zoals de installatie van vrijwel elk programma. Mocht je toch twijfelen over de installatie, dan heeft Oculus nog een speciale ondersteuningspagina online gezet, met daar meer informatie. De patch is enkel bedoeld voor gebruikers die problemen ervaren met hun Rift en er geen gebruik van kunnen maken.

De problemen met de Oculus Rift kwamen voort uit een verlopen certificaat. Het uitrollen van de update die dit probleem oplost is extra ingewikkeld, omdat het certificaat het juist mogelijk maakt om software-updates uit te rollen. Die werden nu geblokkeerd en als gevolg daarvan stopte de Rift helemaal met werken.

Gebruikers die het probleem ervaren hebben, konden hun apparaat in z’n geheel niet meer gebruiken. Een tijdelijke oplossing was het terugzetten van de datum van de computer naar een moment vóór 7 maart. Verschillende gebruikers melden nu overigens dat de update van vandaag inderdaad werkt. Daarmee zijn de problemen gelukkig relatief snel opgelost en kunnen mensen weer gewoon gamen op hun apparaat.