Palmer Luckey, de oprichter achter de Oculus Rift, heeft zich geuit over de hoge prijs van de virtual reality-bril: 'De Rift is echt belachelijk goedkoop'. Volgens Luckey is high-end virtual reality nou eenmaal prijzig, maar de Rift is dat allerminst.

'High-end virtual is prijzig, maar de Oculus Rift is echt belachelijk goedkoop'

Gisteren kwamen we dan eindelijk te weten hoe duur de Oculus Rift is (die prijs is nog exclusief de kosten die je hebt voor het upgraden of kopen van een nieuwe pc) en vandaag moet oprichter Palmer Luckey de prijs alweer verdedigen. De beste man vindt de prijs 'eerlijk', zo liet de oprichter weten in een reactie op Twitter.

Eerder gaf Oculus al aan dat het bedrijf er niet op rekent veel geld te verdienen met de Oculus Rift. Dat herhaalde Oculus later nog eens, toen het bedrijf werd overgenomen door Facebook. Luckey en zijn collega Brendan Iribe (ceo) zeiden toen dat ze veel meer ruimte hebben om het apparaat met verlies te verkopen, nu ze zo'n grote onderneming achter zich hebben staan. Ondanks het feit dat het internet boos is, lopen de pre-orders goed: de voorraad voor de eerste twee maanden is al op; sommige mensen ontvangen de vr-bril pas in mei.