Oculus, het bedrijf achter de Oculus Rift, heeft bekendgemaakt dat elke preorder van de vr-bril wordt geleverd met EVE: Valkyrie. Deze game wordt gezien als een ware virtual reality-ervaring en het eerste spel dat goed gebruik lijkt te maken van de technologie.

EVE: Valkyrie gratis bij elke preorder van Oculus Rift

Heel vroeg in de ontwikkeling van de virtual reality-bril Oculus Rift werd beloofd dat iedereen zou worden voorzien van een vr-versie van de game Doom 3: BFG Edition. Die deal is helaas niet doorgegaan door ruzie aan de top, zoals ze dat mooi omschrijven, dus moet Oculus Rift met iets nieuws aankomen. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat elke preorder van de bril wordt voorzien van een gratis kopie van EVE: Valkyrie, een game die wordt omschreven als het eerste spel dat écht goed gebruikmaakt van de beschikbare vr-technologie.

Helaas is het op dit moment nog niet duidelijk wanneer die preorders geopend zullen worden of wanneer de Oculus Rift precies verscheept zal worden. Ook weten we nog niet precies wat de bril gaat kosten en wat een los spel zal gaan kosten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid ook dat EVE: Valkyrie wordt uitgebracht op PlayStation VR, al zal het spel eerst tijdelijk exclusief op Oculus Rift gaan verschenen. Er is dus nog een hoop onduidelijk, maar één ding is zeker: deze game wordt tof en is straks gratis te spelen op Oculus Rift (mits je preordert).