Het is zomer en dus genieten veel mensen van het lekkere weer. Wellicht dat om die reden besloten is de prijs van de Oculus Rift tijdelijk te verlagen. De virtual reality headset van moederbedrijf Facebook kost voorlopig 449 euro, in plaats van de gebruikelijke 708 euro.

Oculus Rift een stuk goedkoper

Dat meldt de site Tweakers op basis van de site van Oculus zelf. Daar valt te zien dat de Oculus Rift gedurende zes weken een stuk goedkoper is dan normaal. Het gaat om een bundel die niet alleen een Rift bevat, maar ook alle bijbehorende accessoires en een boel games.

Op de site van Oculus lezen we dat je voor die 449 euro het volgende geleverd krijgt: een headset, twee sensoren, twee Oculus Touch controllers, een Xbox One controller, een afstandsbediening, de nodige kabels en zeven gratis games. De games die meegeleverd worden zijn Lucky’s Tale, Medium, Toybox, Quill, Dead and Buried, Dragon Front en Robo Recall.

Goedkoper dan de concurrentie

De Oculus Rift is met deze prijsverlaging goedkoper dan de grootste concurrent, de PlayStation VR. Die headset van Sony kost 388 euro zonder games en zonder bijbehorende camera en controllers. Koop je die erbij, kost dat je zo’n 520 euro. Het zou dan ook goed mogelijk zijn dat Oculus hiermee een inhaalslag weet te maken. Hij is nu namelijk ook veel goedkoper dan de HTC Vive (899 euro).

De hoop van Oculus zal zijn dat het de concurrentie bij kan halen als het aankomt op de verkopen. Van de Oculus Rift gingen naar schatting 243.000 exemplaren over de toonbank, waar de Vive zo’n 420.000 keer verkocht werd en de PlayStation VR maar liefst 1 miljoen keer.