De hand-controllers van de Oculus Rift, de Touch Controller, gaan 199 dollar kosten. Dat heeft Oculus bekendgemaakt tijdens een presentatie van de eenhandige controllers.

Oculus Touch Controller

Tijdens een keynote werd er het een en ander over verteld. De Oculus Touch ondersteunt de Oculus Rift VR-bril. De bril is al in enkele landen op de markt, maar de controllers ontbraken. De productie was vertraagd. Nu zijn ze er eindelijk. Oculus heeft uitgelegd wat ze doen, hoe ze werken en hoeveel ze kosten.

Kamer-sensors

Al eerder lekte uit dat de controllers niet goedkoop zullen zijn. Dat klopt. Neem je er twee, een voor elke hand, dan ben je 199 dollar kwijt. Voorts zijn er nog drie sensors die je in een kamer kunt plaatsen. Die houden je bewegingen in de echte en de virtuele ruimte in de gaten, en combineren dat in wat je ziet aan de binnenkant van de bril. Die sensors kosten per stuk 79 dollar.

Handen

De Touch Controllers werden gedemonstreerd. Ze kunnen de locatie van de handen weergeven, aan de hand van de plaatsing van de vingers op de knoppen van de controller. Ze kunnen zo precies de acties in de virtuele ruimte bedienen.

Haptic feedback

Ook zijn de controllers voorzien van haptic feedback. Ze kunnen op verschillende manieren trillen en 'terugslaan'  als je er bijvoorbeeld virtueel mee schiet, of er een virtuele pingpongbal mee wegslaat.

Toekomst Oculus Rift: draadloze headset

Tijdens de presentatie is ook een zeer kort inkijkje gegeven in de toekomst van de Oculus Rift. Het lijkt erop dat er een nieuwe headset aankomt. Daarover werd niet al teveel onthuld. De nieuwe headset lijkt draadloos te zijn, en ziet er iets anders uit. Er zitten op het hoofd elementen die de headset beter op hun plek houden als je je hoofd snel beweegt in de virtuele ruimte.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.