Slecht nieuws voor liefhebbers die gekozen hebben voor een pre-order van Oculus Rift. Nadat we op 3 april al meldden dat de levering van de virtual reality bril in vertraging heeft opgelopen, heeft Road to VR nu ontdekt dat de nieuwe leverdatum van de gadgets nog even op zich laat wachten. Mensen die de bril besteld hebben, kunnen op de orderpagina van Oculus Rift zien wanneer zij de bril alsnog kunnen verwachten.

Oculus Rift twee maanden later geleverd dan verwacht

Het eerdergenoemde medium zocht contact met een aantal liefhebbers die de Oculus Rift direct bestelden toen het kon. Zij verwachtten toentertijd dat de gadget eind maart geleverd zou worden, maar dat gebeurde niet. Nu is de verwachte levertijd mei of juni. Een van de Amerikaanse klanten, die de bril al op 6 januari bestelde, sprak met Road to VR en liet weten dat de leverdatum is veranderd naar tussen 23 mei en 2 juni. Met twee maanden vertraging kan hij de bril binnenkort dus alsnog tegemoet zien.

In sommige gevallen blijkt het nog erger te zijn. Een klant die de Oculus Rift één uur en veertig minuten na de bekendmaking van de pre-order afrekende, zag zijn leverdatum verplaatst worden naar tussen 13 juni en 23 juni. De reden van de vertraging zou een onverwacht tekort aan onderdelen zijn. Afwachten dus wanneer alle brillen alsnog geleverd zijn.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.