Oculus heeft laten weten dat de downloadwinkel van de Oculus Go en Samsung Gear VR voortaan ook ondersteuning aanbiedt voor downloadable content. Dat is content dat na de release van het spel wordt uitgebracht en al dan niet tegen betaling kan worden binnengehaald.

Oculus Go krijgt optie voor downloadable content

Veel games hebben tegenwoordig downloadable content: content dat na de release van een game wordt uitgebracht, dat gratis of tegen betaling kan worden binnengehaald. De Oculus Go en Samsung Gear VR onderteunen dit type content en de downloadwinkel van de apparaten nu ook. De Oculus Rift krijgt de optie binnenkort, laat het bedrijf weten. Door dergelijke content aan te bieden kunnen spelers in de toekomst extra personages, levels of puzzels downloaden. Dit systeem heeft zijn voor- en nadelen.

Zo kunnen ontwikkelaars bestaande games uitbreiden, zonder dat daar een geheel nieuwe game voor nodig is. In theorie kun je zo langer doen met de games die je hebt, vaak tegen een kleine betaling. Het nadeel is dat je vaak dus voor moet betalen, terwijl veel content ook gratis uitgebracht kan worden (of soms zelfs al in de game had moeten zitten). De ontwikkelaarswebsite van Oculus Go heeft laten weten dat de optie voor downloadable content nu in bèta gelanceerd is en raadt ontwikkelaars aan de content eerst zelf te testen voor het online plaatsen.