Oculus VR heeft aangekondigd zich op te splitsen in twee aparte groepen. Ook zal de ceo zijn werkzaamheden gaan neerleggen en een nieuwe functie gaan bekleden binnen het bedrijf, als hoofd van de pc-groep.

Oculus VR gaat door in twee groepen

Oculus VR heeft aangekondigd zich op te splitsen in twee groepen. De ene groep zal zich gaan bezighouden met de virtual reality-bril voor pc, terwijl de andere groep zich gaat bezighouden met de virtual reality-bril voor mobiel. Daarnaast zal de ceo, Brendan Iribe, zijn functie neerleggen en verdergaan als hoofd van de pc-afdeling, terwijl het hoofd van de software, Jon Thomason, zich zal bezighouden met de mobiele vr-afdeling. Door het bedrijf in tweeën op te delen, kan het zich beter op zijn producten concentreren, geeft Iribe aan.

Er is nog geen vervanger voor de rol van de ceo gevonden, op moment van schrijven. Wel heeft Iribe aan te geven ervan overtuigd te zijn een goede leider te vinden voor het bedrijf, die verantwoordelijk zal zijn voor beide afdelingen binnen Oculus VR. Thomason was eerst werkzaam bij bedrijven als Amazon, Qualcomm en Microsoft en heeft onder meer gewerkt aan de Xbox 360 en Xbox Live. Gamedesigner John Carmack zal blijven werken aan mobiele virtual reality-oplossingen zoals hij dat al deed. En de deal met Samsung zal ook niet veranderen.