De Oculus Rift bestaat ongeveer drie jaar. De technologie van de vr-brillen is indrukwekkend te noemen en geeft ons een kijkje in de toekomst. Toch blijft het verwachte succes nog een beetje achterwege. Bedrijven blijven echter volop inzetten op de wereld van virtual reality, zo blijkt uit een patent aangevraagd door Oculus.

Oculus heeft patent aangevraagd op een gebogen scherm in een vr-bril. De vraag is of dit wordt gebruikt voor de aangekondigde Santa Cruz. Dit is een zelfstandige virtualrealityheadset van Oculus die werkt zonder pc. De Santa Cruz is echter afgelopen zomer al aangekondigd. De verwachting is dan ook dat het aangevraagde patent niet voor dit apparaat zal gelden, maar voor een volledig nieuwe virtualrealityheadset. Gaat de Oculus Rift 2 wellicht beschikken over een gebogen scherm?

Patent voor gebogen scherm in nieuwe virtualrealityheadset

Het patent is in augustus aangevraagd bij de World International Property Organization. Tegenwoordig zijn er meer fabrikanten die werken aan producten met een gebogen scherm, zo ook op het gebied van televisies, smartphones en tablets. Een gebogen scherm geeft een breder gezichtsveld, wat natuurlijk uitermate geschikt is in een virtualrealityheadset. Hierdoor ziet de gebruiker veel meer, wat een natuurgetrouwer beeld geeft. Ook het menselijk oog heeft een breed gezichtsveld.

We zullen nog even moeten wachten op informatie vanuit Oculus zelf. Het is goed om te zien dat bedrijven vertrouwen blijven houden in virtual reality en blijven werken aan een betere ervaring.