John Carmack werkt binnen Oculus hard aan de cruciale positiemeting voor de Samsung Gear VR, zo geeft de ontwikkelaar aan in een tweet. Met positiemeting kan een virtual reality-bril 'zien' waar de speler zich bevindt in de echte wereld en vertalen naar de digitale wereld.

'Gear VR krijgt positiemeting'

Op dit moment werkt één van de beste medewerkers binnen Oculus aan een belangrijk probleem voor mobiele virtual reality-oplossingen: John Carmack werkt aan de cruciale positiemeting voor de Samsung Gear VR, zo geeft de beste man aan in een tweet. Met positiemeting kan een vr-bril 'zien' waar een persoon is in de echte wereld en kan dat vertalen naar de positie in de virtuele versie. De HTC Vive Pre bevat al zulke technologie, maar die wordt gekoppeld aan een pc - met een kabel van vijf meter, en dat voelt niet heel vrij.

De Samsung Gear VR heeft al een basale vorm van positiemeting: het apparaat kan het hoofd meten en zien welke kan iemand op kijkt. Wanneer het Carmack lukt om de meting goed te laten werken voor een mobiele virtual reality-oplossing, dan kan de Gear VR-bril, met daarin een Samsung Galaxy-smartphone, straks een mooie voorsprong opbouwen op de markt van mobiele vr-oplossingen. De positiemeting voor mobiele vr-apparaten is cruciaal, omdat de ervaringen tot nu toe hebben geleerd dat mensen zonder misselijk kunnen worden.