Olympische sporters krijgen smart ring van Visa om mee te betalen in Rio de Janeiro

Olympische sporters krijgen smart ring van Visa om mee te betalen in Rio de Janeiro


betaalring smart ring visa

Olympische sporters die het deze zomer tegen elkaar opnemen tijdens de Spelen in Rio de Janeiro, krijgen van sponsor Visa een slimme ring waarmee ze betalingen kunnen verrichten terwijl de portemonnee in de zak blijft.

Betaalring van Visa

Visa is tijdens de Olympische Spelen alleenheerser op betaalgebied. Op alle officiële plekken is het de enige betaalkaart die wordt geaccepteerd. Er worden een half miljoen bezoekers verwacht bij de Olympische Spelen, en al hun betaalverkeer is in handen van Visa.

Klein zwaaigebaar

Visa wil het al die mensen gemakkelijk maken door ze een ring te geven die het mogelijk maakt om met een klein zwaaigebaar boven een Visa-betaalautomaat, die in bijvoorbeeld winkels staat, een betaling te verrichten. Op die manier is het niet meer nodig om de creditcard te voorschijn te halen.

Gemalto-microchip

De slimme ring kan eigenlijk maar één ding: betaalverkeer regelen. In de ring zit een beveiligde microchip van Gemalto en een geïntegreerde antenne. Aan de buitenkant is de ring eenvoudig zwart of wit, van een keramisch materiaal. Staal of ander metaal zit er niet op, omdat dit de antenne zou dwarszitten. De ring wordt in twintig verschillende vingerformaten uitgebracht, zodat er altijd eentje moet zijn die past.

Xperiment met 45 Olympische sporters

Visa gaat hiermee eerst experimenteren door de ring te verstrekken aan personeel en aan partners van het bedrijf, plus de 45 Olympische sporters die door Visa worden gesponsord. Zwemster Missy Franklin en schermer Ibtihaj Muhammad behoren tot de gelukkigen.

Portemonnee

Voor de sporters is de ring een uitkomst; ze verkleden zich erg vaak en dan zitten portemonnees en standaard wearables alleen maar in de weg. De handelingen met de ring zijn kinderlijk eenvoudig aan te leren. Het design van de ring is niet zo spannend, maar hij is wel waterdicht tot op vijftig meter en hij hoeft nooit opgeladen te worden. De ring haalt zijn energie uit alle keren dat hij even langs een betaalterminal wordt gehaald. Dat volstaat om de betaling te accorderen.

Visa levert voor de zekerheid toch maar een creditcard bij de ring, voor de gevallen waarin de ring niet gebruikt kan worden. Bij diefstal of verlies kan de ring worden 'losgemaakt'  van zijn verbonden smartphone, zodat dieven geen kans krijgen om er met digitaal geld vandoor te gaan.

Via: Engadget
Lees meer in de categorie  Smartring

Laat een reactie achter

Reacties worden ingeladen...