Fabrikant Omate heeft de senioren ontdekt als nieuwe markt voor de afzet van smartwatches. Omate: de naam klinkt in het Nederlands alsof oma er inderdaad iets mee te maken heeft. Maar die naam is toeval.

Na smartwatches voor kinderen, nu voor ouderen

Omate heeft al eerder smartwatches voor kinderen geproduceerd. Nu is het de beurt aan senioren om een slim polssieraad om te doen. De Omate Wherecom S3 wordt voor een redelijk vriendelijke prijs van 149 euro in Europa gelanceerd. Dat gebeurd in september.

Smartwatch en gps-tracker

Omate meldt dat de Wherecom S3 een combinatie is van een standalone Android smartwatch en een draagbare gps-tracker. Senioren die letterlijk de weg kwijtraken, kunnen via de gps-tracker in het apparaatje snel worden teruggevonden. Ook kunnen de senioren via de smartwatch contact leggen met hun familie op een eenvoudige manier, die lijkt op de wijze waarop seniorensmartphones werken. Met grote pictogrammen en mogelijk een foto van degene die moet worden opgebeld. Technische kennis is niet nodig om de Wherecom S3 te bedienen.

Stappenteller

Via het horloge kan worden gebeld, er staat een stappenteller op, een message-hub, en alarmeringsmogelijkheden. Alle mogelijkheden zijn op een logische manier te vinden en te bedienen.

De Omate S3 smartwatch heeft een 1.54-inch kleurenscherm dat aanraakgevoelig is. De resolutie bedraagt 320x320 pixels. De batterij levert voor 600 mAh stroom, er zit gps in, 512MB ram, 4GB opslaggeheugen, wifi, bluetooth, 2G en 3G-connectiviteit, een noodknop, stappenteller en Android met daar overheen de ouderen-user interface OUI Senior van Omate.