Omate werkt samen met Tata Communications en het Japanse speelgoedbedrijf Diablock aan de Omate x Nanoblock-smartwatch. Deze smartwatch voor kinderen komt met een Lego-achtige stijl. De blokjes op het bandje kun je namelijk zelf plaatsen waar je maar wilt.

Waarom zou je je kinderen een smartwatch willen geven? Is dat niet teveel van het goede? De Omate x Nanoblock richt zich echter niet alleen op kinderen, maar ook op de ouders. De smartwatch stelt de ouders in staat om altijd een oogje in het zeil te kunnen houden op hun kinderen. De smartwatch heeft functies als een sos-alarm, video-chat, spraak naar twee kanten en houdt de locatie bij via GPS, wifi-hotspots en mobiele netwerken. De smartwatch zelf kan drie dagen doen op de batterij, heeft een alarmfunctie, stappenteller, stopwatch en een camera. De data die de smartwatch zal versturen is versleuteld om de veiligheid te kunnen garanderen. Je zult echter wel een abonnement moeten afsluiten om van al deze functies gebruik te kunnen maken. Het eerste jaar is echter gratis bij aankoop van de Omate x Nanoblock. 

Abonnement vereist, maar eerste jaar gratis bij aanschaf

De smartwatch is vooruit te bestellen vanaf april en zal in juni verkrijgbaar zijn in Europa en de Verenigde Staten. De prijs van de Omate x Nanoblock is 179 dollar, inclusief een abonnement voor het eerste jaar. Omate is met deze smartwatch aanwezig op de MWC 2018, dat eind februari in Barcelona plaats zal vinden.