Het is een ontwikkelaar gelukt enkele spellen van de Virtual Boy van Nintendo werkende te krijgen op een smartphone die je in een Google Cardboard plaatst. Je hebt daarvoor wel een speciale emulator nodig - iets waar een bedrijf als Nintendo niet erg blij mee is.

Speel Virtual Boy spellen op Google Cardboard

Nintendo's Virtual Boy wordt vaak als voorbij aangehaald in een gesprek over het falen van virtual reality. Het apparaat is log, doet pijn aan je nek en biedt over het algemeen niet zo'n fijne ervaring aan - helemaal in vergelijking met de headsets die nu op de markt zijn uitgebracht. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de spellen ook slecht zijn. Een ontwikkelaar is het gelukt Virtual Boy-spellen draaiende te krijgen op Google Cardboard. Je hebt daarvoor wel een aantal dingen nodig, zoals een Cardboard, Android-smartphone en een emulator.

[irp]

De emulator in kwestie heet RetroArch. Ook heb je ROMs nodig (spelbestanden) om de games te kunnen spelen. Nintendo is geen fan van dit soort praktijken en slaag er vaak redelijk snel in dergelijke ontwikkelingen een halt toe te roepen. Wil je het dus uitproberen, dan moet je er snel bij zijn. Ook doe je er goed aan de instellingen nog even aan te passen, zodat de ervaring soepel is. Momenteel onderzoekt Nintendo de mogelijkheden met betrekking tot virtual reality, maar het bedrijf heeft nog geen concrete plannen naar buiten gebracht.