Er is een wijzerplaat voor Android Wear beschikbaar in de stijl van Google I/O 2016. Het gaat hier wel om een onofficiële variant, omdat Google hem zelf niet gemaakt heeft. Desondanks is het een minimalistische en prima wijzerplaat geworden.

Download deze Google I/O-wijzerplaat voor Android Wear

Het duurt nog enkele maanden en dan gaat Google I/O wederom van start. Onlangs lanceerde de zoekmachinegigant nog een countdownklok op de officiële website van het jaarlijkse evenement, zodat je precies weet waar het van start gaat. Die klok ziet er niet heel erg Material Design-achtig uit (alle regels met betrekking tot het design voor Android en Android-apps), toch ziet de countdown er best tof uit. Nu is er een wijzerplaat in dezelfde stijl en helemaal voor niets uitgebracht voor Android Wear, die je kunt downloaden vanuit Google Play.

Wanneer je de wijzerplaat voor het eerst opstart, dan zie je vanzelfsprekend de uren, de minuten en zelfs het aantal seconden in beeld staan, in de stijl van de countdownklok op de officiële website. Ook de animaties zijn gelijk aan de klok van Google, met toffe effecten en kleuren. De I/O 2016 Watch Face werkt in principe met elke Android Wear-apparaat, of je nu een rond of een vierkant scherm hebt. Google is overigens niet verantwoordelijk voor deze wijzerplaat voor Android Wear. Een third-party ontwikkelaar genaamd Gregory K heeft hem gemaakt.