Ontwikkelaar Appfour heeft een launcher voor Android Wear 2.0-smartwatches uitgebracht, die nu gratis te downloaden is voor het platform. Met de app is het mogelijk het uiterlijk en enkele functies van je smartwatch aan te passen.

Launcher van Appfour voor Android Wear 2.0

Hoewel Android Wear 2.0 al een aantal grote veranderingen doorvoert aan het platform, kan het natuurlijk altijd beter -- of in elk geval op een andere manier. Het mooie aan Android is dat je dat vaak zelf in de hand hebt middels verschillende launchers. Deze apps kunnen een aantal dingen aanpassen aan je systeem, zoals het uiterlijk maar ook enkele functies. De launcher van Appfour voor Android Wear 2.0 doet dat dus voor smartwatches met het nieuwe Android Wear. Zo brengt de app de swipe terug waarmee je toegang krijgt tot de applijst.

Appfour heeft in het verleden al een aantal andere apps uitgebracht voor Android Wear, zoals een kalender en een videospeler (want waarom niet). Heb je de launcher geïnstalleerd, dan kun je de applijst oproepen door van rechts naar links te vegen. Je kunt dan ook nog instellen of je een applijst of andere weergave wil hebben. Met een tap open je een app en wanneer je het scherm even indrukt presenteren zich een aantal andere opties. De app is gratis uit te proberen, maar vraagt wel een paar euro voor de volledige versie.