Het is een ontwikkelaar gelukt een browser te laten draaien op de Apple Watch, die Apple er niet op heeft gezet om overduidelijke redenen. Zo'n klein scherm biedt helemaal geen fijne surfervaring, dus waarom zou je zoiets dan willen?

Surfen op je Apple Watch

Comex, een prominente community developer en jailbreaker, heeft een video geplaatst waarin hij laat zien dat het hem gelukt is een browser te laten draaien op de Apple Watch. Hij heeft daarvoor het Watch OS moeten hacken. In de video is te zien hoe de jailbreaker de Google-pagina laadt op het schermpje van de Apple Watch. Apple zelf heeft besloten geen browser mee te leveren voor de Apple Watch, om overduidelijke redenen: het is helemaal niet fijn om over het internet te surfen op dat scherm van slechts 1,5 inch.

En in de video zien we duidelijk waarom dat een goed idee was: het is een ware klus om te zien wat er precies op de pagina gebeurt en je moet veel moeite doen voor een simpele zoekopdracht. Wat wellicht belangrijker is, is het feit dat het de hacker dus gelukt is arbitraire code te laten draaien op het slimme horloge van Apple. Dit kan de eerste stap in de richting van het jailbreaken van de Apple Watch zijn; Comex geeft echter aan niet te zullen beloven de code die hij gebruikt heeft vrij te geven, zodat andere jailbreakers ervan kunnen profiteren.

Wanneer we de Apple Watch in Nederland kunnen verwachten, is helaas nog niet duidelijk. Eerder verscheen de datum 8 mei in beeld, een plausibele datum, maar later werd er gesproken over de maand juni, wat ook geloofwaardig is. Apple-directeur Tim Cook heeft vtijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf laten weten dat Apple eind juni klaar is om het aantal landen waar de smartwatch te koop is uit te breiden. Hoewel Nederland niet specifiek genoemd wordt lijkt het waarschijnlijk dat ook wij dan naar de winkel kunnen.