Een ontwikkelaar is het gelukt om de Moto 360-smartwatch van Motorola met Android Wear te koppelen aan de iPhone 6 van Apple. De developer claimt dat-ie daarvoor zijn iPhone 6 niet hoefde te jailbreaken.

Moto 360 gekoppeld aan iPhone 6

Een ontwikkelaar heeft het bijna onmogelijke voor elkaar gekregen: hij heeft namelijk de Motorola Moto 360-smartwatch, met Android Wear, laten communiceren met en gekoppeld aan de iPhone 6-smartphone van Apple. De ontwikkelaar geeft aan dat-ie zijn iPhone niet eens hoefde te jailbreaken: een proces waarmee je in feite de software op een iOS-apparaat openbreekt en daardoor veel meer aanpassingsmogelijkheden krijgt. Het maakt iOS dan ongeveer net zo aanpasbaar als een Android-apparaat, maar je verliest wel je garantie.

Desondanks had de developer wel zijn iPhone 6 opengebroken, maar dat heeft niets met deze koppeling te maken, zo geeft de beste man aan. Het is niet bekend wat hij verder met de Moto 360-smartwatch gedaan heeft, maar het moge duidelijk zijn dat hij zelf software geschreven heeft waardoor de koppeling mogelijk is gemaakt. In de bovenstaande video kun je de koppeling in werking zien en zie je dat een notificatie die op de iPhone 6 binnenkomt, ook wordt ontvangen door de Moto 360 - alleen dan in de stijl van Android.

Android Wear is een versie van het Android-besturingssysteem die je vindt op een Android-smartphone of -tablet. Om een Android Wear-smartwatch te kunnen koppelen aan je smartphone of tablet, heeft die tenminste Android 4.3 Jelly Bean of hoger nodig. Ook moet het apparaat beschikken over bluetooth, maar vandaag de dag is dat een standaard feature op een moderne Android-smartphone. Het is op moment van schrijven (officieel) nog niet mogelijk je iPhone of smartphone met een versie van Windows erop te koppelen.