De bekende iOS-ontwikkelaar Hamza Sood heeft het voor elkaar gekregen een eigen wijzerplaat op de Apple Watch te installeren. Hamza Sood staat bekend als een developer die wel vaker iets op een iOS-apparaat voor elkaar krijgt, zonder dat het officieel kan.

Eigen wijzerplaat op de Apple Watch

iOS-ontwikkelaar Hamza Sood heeft het voor elkaar gekregen een eigen wijzerplaat te installeren op een Apple Watch, zo laat de developer zien in een post op Twitter. Het is de ontwikkelaar dus gelukt de restricties, die zijn opgelegd door Apple, te omzeilen, zo bewijst hij met de bovenstaande, ludieke foto. Het gaat zelfs zo ver dat Sood een eigen code heeft draaien op zijn Apple-horloge, die hem in staat stelt bijvoorbeeld de kleuren aan te passen van zijn wijzerplaat. We kunnen ons voorstellen dat Apple hier niet blij mee is.

Sood heeft ook een video vrijgegeven om te bewijzen dat het hem gelukt is (aangezien een foto tegenwoordig vaak niet meer volstaat). In die video zien we hoe de befaamde ontwikkelaar zijn Mickey Mouse-wijzerplaat verruilt voor zijn eigen. Met een simpele tap haalt Sood ook de bewerkingsopties tevoorschijn, waarmee hij met evenzo simpele swipes het voor elkaar krijgt de kleuren aan te passen op de wijzerplaat die grappige, maar ook vooral sarcastische mannetjes heen en weer laat rennen met de tekst 'Onoz Omg'. Inclusief flitsende kleuren.

De developer heeft zelfs de code voor deze wijzerplaat op internet geplaatst, die werkt met alle Apple Watches die momenteel draaien op watchOS 2. Deze versie van het besturingssysteem voor Apple Watch is momenteel alleen nog verkrijgbaar voor ontwikkelaars en wordt later dit jaar gelanceerd voor iedereen met een Apple Watch om z'n pols. Het nieuwe watchOS brengt enkele toffe features met zich mee, zoals de ondersteuning voor native third-party applicaties, een nachtstandmodus, verbeterde Siri-integratie en de Activation Lock.