Google heeft laten weten dat ontwikkelaars nu alvast kunnen werken aan apps voor het platform Google Daydream door de lancering van een nieuw programma. Developers kunnen zich hiervoor aanmelden. Ook is de Google VR software development kit (SDK) uit bèta gehaald.

Ontwikkelaars kunnen nu apps gaan maken voor Google Daydream

Google heeft vandaag een nieuw programma aangekondigd waar ontwikkelaars zich voor kunnen aanmelden. Wanneer die ontwikkelaars dat doen, dan kunnen ze, met hulp van de zoekmachinegigant, werken aan apps voor het platform Google Daydream. Dat is een platform voor virtual reality voor mobiele apparaten, maar dan van hogere kwaliteit. Wanneer developers zich nu aanmelden voor dat programma, dan hoeven ze niet te wachten tot begin 2017, wanneer de andere ontwikkelaars hun apps mogen indienen bij het bedrijf.

Daarnaast heeft Google laten weten dat de Google VR software development kit (SDK) uit bèta gehaald is. De SDK, voorheen bekend als Cardboard SDK waar ontwikkelaars apps voor Google Cardboard mee konden maken, werd al in mei voorzien van ondersteuning voor Google Daydream en is nu dus voor iedereen beschikbaar. Zoals beloofd ondersteunt de software development kit de Unity game engine, zodat ontwikkelaars al vrij rap iets moois in elkaar kunnen zetten. De hardware (de vr-bril, controller) moet nog worden aangekondigd.