Magic Leap heeft aangekondigd dat er vanaf nu een software development kit beschikbaar is voor ontwikkelaars, waardoor ze nu al apps kunnen maken voor de bril. Ondertussen wachten we nog steeds op de hardware en weten we nog steeds niet wat nou precies de capaciteiten zijn van de augmentedrealitybril.

Apps voor Magic Leap-bril zijn onderweg

We schrijven er al jaren over, maar eigenlijk weten we er nog niet zoveel over: de Magic Leap-bril. We weten dat de eerste augmentedrealitybril van het bedrijf de One gaat heten en dat we er ongeveer 1000 dollar voor moeten gaan betalen. Ook weten we dat je er op kunt gamen en dat je er muziek mee kunt beluisteren. Maar weten nog niets over de hardware, de specificaties en de releasedatum, om maar wat op te noemen. Mogelijk komt daar binnenkort verandering in, aangezien het bedrijf nu een software development kit heeft vrijgegeven.

Dat betekent dat ontwikkelaar nu al apps kunnen maken voor de hardware. Binnen de Creator Portal is ook meer informatie te vinden voor developers. Wanneer je je hebt aangemeld, krijg je al snel toegang tot allerlei tutorials, dingen die je ermee kunt doen en allerlei gidsen zodat je meteen kunt beginnen. Ook lezen we hier dingen over het Magic Leap's Lumin OS, het unieke besturingssysteem voor de augmentedrealitybril. Ook treffen we er de downloadwinkel aan, genaamd World, waar ontwikkelaars zelf direct hun apps kunnen verkopen.