Ontwikkelaars schijnen niet veel belangstelling meer te tonen voor het ontwikkelen van apps voor de Apple Watch, zo heeft Tim Anglade opgemerkt. De bestuurder van Realm sprak met Business Insider over de statistieken waarover zijn bedrijf beschikt. Daaruit zou blijken dat er niet veel apps worden ontwikkeld voor de smartwatch van Apple.

1 Watch-app op iedere 1000 iOS-apps

Zo'n 100.000 app ontwikkelaars maken gebruik van de database van Realm. Op die manier kan het bedrijf dan ook uitspraken doen over de belangstelling voor de Apple Watch-apps. "Op een wekelijkse basis zien we zeer weinig apps voor de Apple Watch verschijnen in vergelijking met iOS-apps. Voor iedere duizend nieuwe iOS-apps, wordt er misschien 1 Watch-app ontwikkeld", zo sprak Anglade zich uit.

Toen de Apple Watch net op de markt was gebracht, kozen bedrijven er juist massaal voor om ook een app voor het horloge te ontwikkelen. Nu is dat dus niet langer het geval. Anglade sluit overigens niet uit dat ontwikkelaars weer aan de slag gaan met het ontwikkelen van apps zodra de applicaties verplicht zelfstandig moeten kunnen draaien. De bestuurder liet overigens ook weten dat apps voor de Apple TV het beter doen. Voor iedere 1000 iOS-apps, verschijnen tien nieuwe tvOS-apps.