Het is een groepje ontwikkelaars gelukt om de pc-game Doom te laten draaien op het slimme horloge van Apple, de Apple Watch. Het werkt allemaal log en traag, maar het is desondanks tof om te zien dat het gelukt is.

Doom spelen op je Apple Watch

Wanneer je bent opgegroeid in de jaren negentig, dan ben je ongetwijfeld bekend met het fenomeen Doom. Deze game heeft niet alleen heel wat boze ouders op de hals gehaald, maar heeft er ook voor gezorgd dat schietspellen op pc thuishoren (totdat GoldenEye werd uitgebracht op Nintendo 64, maar dat terzijde). Doom is inmiddels vaker opnieuw uitgebracht dat de eerste Mario Bros. en is nu te spelen op een rekenmachine, op smartphones en zelfs binnen andere versies van de game, dus een smartwatch kon niet uitblijven.

Tijdens een tien uur durende hackathon is het de Facebook-ontwikkelaars Lior Tubi en Mehdi Mulani gelukt Doom te laten draaien op een Apple Watch. Deze Apple Watch draait op de bèta van watchOS 2, die ontwikkelaars in staat stelt apps native op de hardware te laten draaien. Als je de bovenstaande video bekijkt, concludeer je natuurlijk al snel dat het log is en niet goed werkt, maar dat neemt niet weg dat het tof is dat dit de ontwikkelaars gelukt is. En nu kan het originele Doom wederom een nieuw platform toevoegen.

Eerder kreeg een andere ontwikkelaar het al voor elkaar zowel Game Boy Advance- als Nintendo DS-spellen te spelen op zijn Android Wear-smartwatch.