De ontwikkeling van de augmented reality-headset heeft vertraging opgelopen en is lang niet zo krachtig als de HoloLens van Microsoft. Daarnaast heeft het bedrijf achter de bril moeite met het verkleinen van de huidige technologie.

Magic Leap verschijnt nog lang niet

De Magic Leap is een augmented reality-bril waar al jaren aan gewerkt wordt. Maar nu blijkt dat de ontwikkeling vertraging heeft opgelopen en dat de bril waarschijnlijk nog lang niet uitkomt, meldt The Information. Daarnaast is de bril inferieur aan de Microsoft HoloLens en heeft het team moeite met het verkleinen (van een soort helm naar een alledaagse bril) van de technologie. Ook blijkt dat het bedrijf moedwillig misleidende video's online geplaatst heeft over de bril, die hadden moeten laten zien wat de bril precies in huis zou moeten hebben.

The Information meldt verder dat het een demonstratie van de bril heeft gekregen en zegt dat die eruitziet als een omvangrijke helm. Die helm wordt met dikke kabels aan een computer bevestigd en toont beelden die minder scherp zijn dan die van de HoloLens. Het probleem zou te maken hebben met de geheimzinnige technologie die Magic Leap heeft omarmd; het zou moeilijk zijn die technologie daadwerkelijk te verkleinen tot een bril die je gewoon zou kunnen dragen. Wel schijnt er al een kleinere prototype te bestaan van de mysterieuze bril.