De Actofit is een fitnesstracker die niet zomaar de volgende fitnesstracker wil zijn, maar je wil helpen met je prestaties in de gym. Het project is nu op Indiegogo te vinden en zal vanaf december 2016 de eerste wearables kunnen gaan verschepen naar zijn backers.

Actofit wil niet de volgende fitnesstracker zijn

Op Indiegogo vind je nu de Actofit. Dit is een fitnesstracker die niet zomaar de volgende fitnesstracker wil zijn. Wanneer je naar de bovenstaande afbeelding kijkt, dan lijkt de tracker op een apparaat dat Garmin of Fitbit heeft uitgebracht. Het oled-scherm op de wearable is 0,91-inch groot. In de tracker zit een 9-axis-systeem, met daarin een gyroscoop, magnetometer en een snelheidsmeter. Door gebruik te maken van dat negen-as-systeem, kunnen bewegen goed in 3D worden bijgehouden. Het apparaat herkent zo'n 75 oefeningen uit zichzelf.

Van al die oefeningen kan de inspanning worden gemeten, evenals de vooruitgang. Ook kan de hartslag in kaart worden gebracht, dankzij de optische hartslagmeter, en wordt er een schatting gemaakt van je snelheid, kracht en sterkte. Daarnaast kan de Actofit je aantal voetstappen, calorieën en meer bijhouden, net zoals het gros van de fitnesstrackers. Alle data wordt verzonden naar de app; in de toekomstig worden er mogelijk third-party diensten geïntegreerd. Daarnaast kun je er notificaties op ontvangen en is er een nfc-chip aanwezig.

Over de accuduur is nog niets bekend. Wel weten we dat er een accu van 150mAh aanwezig is, evenals 8GB aan interne opslagruimte. Het Indiegogo-project is vandaag van start gegaan. De eerste Actofit's zullen in december worden verscheept naar de backers.