Het luxueuze merk Montblanc heeft deze week zijn eigen smartwatch met Android Wear 2.0 aangekondigd tijdens een speciaal evenement. Het slimme horloge zou het op kunnen nemen tegen de nieuwe, modulaire Tag Heuer-smartwatch.

Smartwatch van Montblanc

Tijdens een speciaal evenement heeft Montblanc een eigen smartwatch met Android Wear 2.0 aangekondigd. Het slimme horloge is gemaakt van luxueuze materiaal, zoals roestvrij staal en titanium, en beschikt over een saffieren display. Het apparaat is bedoeld voor mensen die veel waarde hechten aan mode en dingen die stijlvol zijn, maar beschikt desondanks over hardware waar iedereen wel tevreden over zou kunnen zijn. Onder de motorkap zit namelijk een Qualcomm Snapdragon Wear 2100-processor, evenals 512 MB aan werkgeheugen.

Het scherm is 1,39-inch groot en beschikt over een resolutie van 400 bij 400 pixels. Het is een amoled display zonder platte-band-design (dus volledig rond). Al met al is de smartwatch van Montblanc ongeveer 12,5 millimeter dun; daarmee is hij dunner dan de onlangs aangekondigde Tag Heuer. De Summit, zoals het apparaat heet, is niet waterdicht en beschikt niet over nfc en gps. Wel is er 4 GB aan opslagruimte aanwezig, evenals Android Wear 2.0, een accu van 300 mAh en allerlei sensoren. De smartwatch is te koop vanaf 980 dollar.