De nieuwste smartwatches van Google zullen op 9 februari worden aangekondigd en worden gebouwd door hardwarepartner LG. Dat meldt althans Evan Blass, dezelfde journalist die heeft gezegd dat Android Wear 2.0 op 9 februari zal verschijnen.

Smartwatches van Google, gebouwd door LG

Evan Blass, dezelfde journalist die eerder meldde dat Android Wear 2.0 op 9 februari 2017 gelanceerd wordt, meldt nu dat de twee smartwatches van Google, waar het bedrijf onlangs nog over sprak, op dezelfde dag gepresenteerd worden. De volgende dag zouden de horloges te koop moeten zijn in de VS, terwijl de rest van de wereld twee tot zes weken langer zou moeten wachten. Ook schijnen de eerder gelekte renders de correcte modellen te weergeven: de slimme horloges zouden worden voorzien van digitale kronen aan de zijkant.

De smartwatches zouden geen Google-merk gaan krijgen en in plaats daarvan door het leven gaan als de LG Watch Sport en Watch Style. De grote variant krijgt een 1,38"-scherm, terwijl de kleine een display krijgt van 1,2-inch. Verder krijgt de Sport meer werkgeheugen (768 tegenover 512 in de Style), een sim-kaartsleuf, hartslagmeter en gps. De Style krijgt die features niet, maar krijgt wel een IP67-certificatie. De Sport krijgt een IP68-variant. Ook zou alleen de grote versie, de Sport, worden voorzien van een nfc-chip, voor onder andere betalingen.