Fabrikant Xiaomi heeft deze week zijn eigen virtual reality-headset aangekondigd, die in combinatie met een smartphone werkt. Het meest opvallende aan deze headset is de prijs van het apparaat; die ligt namelijk veel lager dan de eerder uitgebrachte, concurrerende modellen.

Xiaomi Mi VR kost 29 dollar

Xiaomi heeft deze week zijn eigen virtual reality-headset aangekondigd. Dit apparaat heet Mi VR en gebruik het scherm van je smartphone als middel om de informatie te weergeven, net zoals andere, goedkopere, headsets van dit moment. De Mi VR beschikt over een motion sensor in de bril en heeft een eigen controller die bewegingen in 3D kan registreren. De fabrikant geeft aan dat de bril een lage latentietijd heeft van 16ms. In de praktijk zul je weinig van het maken en registeren van de beweging merken, dus dat is een mooie score.

De Xiaomi Mi VR werkt met de Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus en de onlangs aangekondigde Mi Note 2. Daarnaast is er een speciale winkel gelanceerd waar je apps en ervaringen uit kunt halen: MIUI VR. Momenteel vind je daar zo'n dertig apps en vijfhonderd video's. Helaas maakt deze headset niet gebruik van Google Daydream en is het nog te vroeg om te zeggen of dat een juiste of foute beslissing is geweest. Het mooiste is misschien nog wel de prijs van deze virtual reality-headset: 29 dollar. Omgerekend komt dat neer op nog geen 27 euro.