Fabrikant ZTE heeft tijdens CES 2017 laten weten dat de fabrikant nu werkt aan een smartwatch, die wordt aangedreven door Android Wear. De wearable zal volgens de directeur van het bedrijf volledig zonder smartphone kunnen functioneren.

Eerste smartwatch van ZTE

ZTE bereidt zich momenteel voor op de lancering van haar eerste smartwatch, heeft de directeur van het bedrijf bevestigd. De nieuwe wearable zal ook volledig zonder smartphone kunnen werken en dus kunnen worden verbonden met het mobiele netwerk. Lixin Cheng, de directeur van de Amerikaanse tak van het bedrijf, laat in een interview weten dat een Amerikaanse telecomprovider al aan boord is met het idee van deze smartwatch en dat die later zal worden uitgebracht in 2017. Of dat ook voor Europa geldt, is nu nog niet helemaal zeker.

De reden dat deze fabrikant tot op heden nog geen Android Wear-smartwatch wilde uitbrengen, had te maken met twee problemen. Ten eerste zou het slimme horloge veel te snel leeg gaan door zijn kleine batterij. Ook zou de constante verbinding met de smartphone geen aantrekkelijk idee zijn geweest voor het bedrijf. Dit is overigens niet de eerste smartwatch die ZTE produceert, aangezien het al een smartwatch zonder Android Wear (W01, zie afbeelding) heeft uitgebracht. Helaas zijn er verder geen details vrijgegeven omtrent het horloge.