De oprichter van Oculus Rift, Palmer Luckey, heeft via Twitter laten weten ontzettend blij te zijn met de PlayStation VR van Sony. Luckey vindt dat Sony het meer dan goed doet op het gebied van virtual reality, wat eigenlijk een win-situatie voor heel de vr-markt is.

Oprichter Oculus Rift: "Really happy with Playstation VR"

Tijdens de afgelopen E3 in Los Angeles, een grote gamebeurs, was Palmer Luckey, oprichter van Oculus Rift, ontzettend tevreden over Sony en de stappen die het bedrijf heeft gezet op het gebied van virtual reality met de PlayStation VR. Dat laat de beste man weten via Twitter. Sony heeft tijdens de E3 heel veel laten zien van de PlayStation VR, waardoor gamers en vr-enthousiastelingen precies weten wat ze te wachten staat wanneer de PSVR op 13 oktober 2016 in de winkels zal liggen. Luckey noemt de PSVR 'indrukwekkend'.

Over de virtual reality-markt wordt gezegd dat die in 2020 zo'n veertig miljard dollar waard moet zijn. Ook wordt voorspeld dat consoles - en met name de PlayStation VR - een grote rol gaan spelen in die ontwikkelingen en groei. Dat Luckey onder de indruk is van de toewijding van Sony, betekent mogelijk een kleine boost voor de verkopen van het apparaat. Op dit moment werkt Sony aan meer dan alleen hardware voor de toekomst van de PSVR. Er wordt ook druk gewerkt aan games, films en andere content geschikt voor virtual reality.