Je bestelt als allereerste een Oculus Rift VR-bril, en krijgt in plaats van een pakketbezorger de oprichter van het bedrijf persoonlijk aan de deur. Dat overkwam Ross Martin, de eerste bezitter van een Oculus Rift.

Alaska

Virtual reality is goeie nep, maar het bezoek van Oculus VR-oprichter Palmer Luckey aan de deur van Ross Martin - die in de noordelijkste VS-staat Alaska woont - was wel degelijk echt. De eerste Oculus-brillen zijn nu onderweg naar de eerste pre-orderaars. Palmer Luckey heeft zijn bezorgactie met een livestream op Facebook begeleid. Dat medium is niet geheel toevallig gekozen, want Facebook is het moederbedrijf van Oculus. Op de foto is Martin links te zien, terwijl Luckey (rechts) hem helpt om de Oculus Rift voor het eerst op te zetten.

30 miljard dollar

Adviesbureau Digi Capital ziet inmiddels een zeer grote toekomst in virtual reality. Er zou in 2020 voor zeker dertig miljard dollar in deze nieuwe markt omgaan. En dat is dan allemaal begonnen bij Ross Martin met zijn bezoekje van Luckey.

Oculus Rift-bestellingen

Martin is overigens nog een tijdje een van de weinige gelukkigen die een Oculus op zijn hoofd kan zetten. De meeste pre-orderaars zien hem niet eerder dan morgen, en de pre-orders voor de komende maanden zijn al op: wil je er nu een bestellen, dan moet je tot ver in juli wachten.

Half miljoen Rift-brillen

Marketingdeskdundigen denken dat Oculus het prima gaat doen op de virtual reality-markt. Er zouden dit jaar al een half miljoen brillen worden verkocht, melden sommigen, maar anderen plaatsen dat getal eerder richting de twee miljoen.

Wie geduld heeft, het filmpje van de bezorging van de eerste Oculus Rift bij Ross Martin is hier te zien. Het duurt bijna een half uur.