Virtual reality-headsets zoals de Oculus Rift zijn al tof, maar de draden kunnen je uit de ervaring halen. Daarom presenteert Optoma een draadloze vr-bril. De virtual reality-bril van deze fabrikant voelt aan als een draadloze monitor voor op je hoofd.

De draadloze virtual reality-bril van Optoma

Virtual reality-brillen, zoals Oculus Rift, HTC Vive of PlayStation VR, zijn tof, maar die draden her en der (die de headset koppelt aan de computer) kunnen je nog wel eens uit de virtuele ervaring halen. Fabrikant Optoma heeft die draden nu weggehaald voor zijn eigen, draadloze, vr-bril. Gebruikers zijn dan in staat 360-graden content af te spelen, die wordt gestreamd vanaf de computer. Echter, tot op heden leveren draadloze vr-brillen geen optimale ervaring op - maar de fabrikant belooft dat er geen lag ontstaat in de ervaring.

De Optoma Virtual Reality Head Mounted Display bevat een Amoled-scherm van 5,46 inch en beschikt over een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een kijkhoek van negentig graden. Ergens zou je al kunnen stellen dat deze fabrikant vooruitloopt op de ontwikkelingen en laat zien hoe cloud-based vr straks zal gaan werken. Momenteel is het toch echt zo dat vr-brillen mét draad de beste ervaring aanbieden, vanwege de lage lag. In de toekomst zullen virtual reality-brillen ongetwijfeld draadloos zijn, terwijl een pc op afstand de graphics genereert.

Content wordt op een particulier zelfstandig signaal van de pc naar de headset gestuurd, middels een 60GHz-verbinding. Verder zijn er geen details gegeven over de specificaties van het apparaat. Eind dit jaar moet de bril van Optoma verschijnen, voor een nog onbekende prijs.