De opvolger van de Apple Watch krijgt een Facetime camera. Ook krijgt de wearable van Apple een grotere batterij, maar toch wordt de smartwatch niet dikker. Dat meldt Quanta, een bedrijf dat de Apple Watch in elkaar zet voor Apple.

Hetzelfde uiterlijk

Directielied Barry Lam van Quanta onthulde deze zaken in een bijeenkomst voor investeerders. Zijn verhaal bevestigde eerdere geruchten over de Apple Watch 2. Hij vertelde verder dat de opvolger van de Apple Watch er net zo zal uitzien als de eerste editie. Intern is wel het een en ander gewijzigd. De verbeterde batterijduur komt van een dikkere batterij. Om de polscomputer toch hetzelfde uiterlijk te kunnen geven en dezelfde dikte, krijgt het scherm een afslankkuur.

Voorjaar 2016

De Apple Watch 2 zal eind van het tweede kwartaal worden aangekondigd, ergens in mei of juni dus, een jaar na de eerste Apple Watch. Het derde kwartaal zal de wearable in winkels beschikbaar komen. De prijs van de wat duurdere horloges gaat iets omhoog naar pakweg duizend dollar, weet de directeur van Quanta. En hij weet ook te melden dat de nieuwe Apple Watch veel onafhankelijker van een iPhone kan opereren dan de eerste editie.

Videobellen

De Apple Watch lijkt dus als twee druppels water op de huidige, maar krijgt als belangrijkste upgrade een camera die voornamelijk is bedoeld voor videobellen, en een betere batterij. Waarschijnlijk bedenkt Apple nog meer nieuwe functies voor de smartwatch, maar daarover vertelde Barry Lam nog niet zoveel.

Hoewel Apple geen verkoopcijfers van de Apple Watch heeft bekendgemaakt, vermoeden analisten dat er momenteel zo'n zeven miljoen dragers zijn van het polssieraad. Vergeleken met de enorme verkoopcijfers van de iPhone is dat een schijntje, maar het is meer dan elke andere fabrikant van wearables tot dusver over de toonbank heeft geschoven.